ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ

Η δημόσια συνείδηση επικεντρώνεται σε προσπάθειες μείωσης ή αναστροφής της καταστροφής του περιβάλλοντος από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες Ένα από τα κορυφαία περιβαλλοντικά θέματα σήμερα, είναι η περισυλλογή των πλαστικών αποβλήτων, ιδιαίτερα της πλαστικής σακούλας.

Πολλά κράτη προτείνουν ή επιβάλλουν φόρους ή περιορισμούς στις πλαστικές σακούλες, το πιο εμφανές σύμβολο των πλαστικών αποβλήτων. Εκστρατείες σε όλο τον κόσμο για την εξαφάνιση της πλαστικής σακούλας ολοένα και δυναμώνουν, παρά τις μη σαφείς επιστημονικές αποδείξεις των επιβλαβών επιπτώσεων που οι εκστρατείες επικαλούνται. Παρά το δημόσιο θυμό που επικρατεί για την πλαστική σακούλα ως απόρριμμα, μελέτες καταδεικνύουν ότι οι πλαστικές σακούλες αποτελούν λιγότερο από 1% του συνόλου των απορριμμάτων. Οι ίδιες μελέτες τις τοποθετούν στο 0,3% των οικιακών απορριμμάτων. Το πλαστικό παραμένει πολύ καλύτερη επιλογή για το περιβάλλον από το χαρτί, το οποίο απαιτεί την υλοτόμηση των δέντρων, ρυπογόνα εργοστάσια και περισσότερη κατανάλωση ενέργειας στις μεταφορές και στην αποθήκευση, αφού ζυγίζει οχτώ φορές περισσότερο από το πλαστικό.

Τι είναι η κυκλική οικονομία;

Η κυκλική οικονομία είναι ένα μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, το οποίο περιλαμβάνει την ανταλλαγή, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των υπαρχόντων υλικών και προϊόντων όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να παραταθεί ο κύκλος ζωής τους. Το νέο, παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο είναι παραγωγή-κατανάλωση- ανακύκλωση.

Βιοαποικοδομήσιμες σακούλες

Η Μultisacco δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος γι' αυτό εντάσσουμε στη συλλογή μας προϊόντα (friendly bags) φιλικά προς το περιβάλλον όπως τα διασπώμενα προϊόντα.

Οι βιοαποικοδομήσιμες σακούλες περιέχουν ανανεώσιμη πρώτη ύλη που προέρχεται από τα μέρη των καρπών που δεν αξιοποιεί η βιομηχανία τροφίμων. Είναι κατάλληλες για τη συσκευασία τροφίμων, καθώς έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα συμβατικά προϊόντα του εμπορίου, ως προς την αντοχή και την αδιαβροχοποίηση. Διατίθενται και Τυπωμένες με τη φίρμα σας.

Διατίθενται σε χρώμα λευκό σε δέματα 10 κιλών.